Onder een gespecialiseerde (voorschoolse) voorziening verstaan wij: Cordaan, MOC 't Kabouterhuis, Kentalis, Philadelphia, Raeger en De Ster.


Adviesvraag? Denk je aan een verwijzing naar S(B)O? Betrek het SWV bij een OT.

Heb je als gespecialiseerde (voorschoolse) voorziening een adviesvraag? Denk je bijvoorbeeld aan een verwijzing naar het gespecialiseerd onderwijs maar twijfel je welke vorm van onderwijs passend is? Dan is het mogelijk om het SWV te betrekken voor het aansluiten bij een OT. Het samenwerkingsverband bekijkt op basis van de informatie die je aanlevert of er op verkorte wijze een toelaatbaarheidsverklaring (TLV) kan worden afgegeven óf dat we een OT met betrokkenen organiseren. Dan kunnen we samen de onderwijsbehoefte verder in kaart brengen en denken over een passende onderwijsvorm.

Wat doet het SWV?

  • Op basis van de aangeleverde informatie beoordelen we of er op verkorte wijze een andere TLV kan worden afgegeven of dat er een OT met betrokkenen moet plaatsvinden om gezamenlijk de onderwijsbehoefte verder in kaart te brengen en mee te denken over een passende onderwijsvorm.
  • Als er een verschil in visie is tussen de gewenste onderwijsvorm van ouders en van de school, formuleren we een onafhankelijk schooladvies op basis van de beschikbare informatie over de leerling. Als het nodig is geven we de bijpassende toelaatbaarheidsverklaring af.  
  • We kunnen adviseren over de hoogte van de bekostigingscategorie en geven indien nodig de bijpassende toelaatbaarheidsverklaring af.
  • We stellen indien nodig de betrokkenen kritische vragen over de ondersteuning die eerder is ingezet.

Dit is wat het SWV van de gespecialiseerde (voorschoolse) voorzieningen verwacht:

  • Ouders zijn goed meegenomen.. Zij zijn op de hoogte van de ondersteuning die is geboden en (on)mogelijkheden van de gespecialiseerde (voorschoolse) voorziening  in het bieden van een passend aanbod aan hun kind. De voorziening heeft ouders betrokken door de cyclische gespreksvoering en het mee laten lezen en aanvullen op het handelingsplan.
  • Ouders weten welke hulpvraag wordt gesteld aan het SWV en zijn op de hoogte van de rol van het SWV.
  • De eigen expertise, die van het bestuur en/of expertisecentrum is optimaal benut en ingezet om tegemoet te komen aan de hulpvraag van de leerling en de ouders.
  • De gespecialiseerde (voorschoolse) voorziening levert een overzichtelijk dossier aan bij het SWV. 
  • De gespecialiseerde (voorschoolse) voorziening heeft een advies geformuleerd over passend onderwijs voor de leerling dat met ouders is besproken.


Welke documenten zijn nodig?

Stuur de aanvraag veilig naar ons toe; gebruik de onderstaande knop. Je contactpersoon van het SWV bekijkt of de aanvraag verkort kan worden afgehandeld met de afgifte van een TLV of dat het nodig is dat het SWV aansluit bij een OT.

 

Verstuur de aanvraag voor een OT

 

Twijfel je of het handig is dat het SWV aansluit? Neem dan via 'stel je (consult)vraag' op deze website contact op met jouw contactpersoon. Samen kunnen jullie afstemmen wat de beste stap is.

Bekijk alle scholen op de kaart

banner boven footer