Wij beoordelen als poortwachter of een leerling in aanmerking komt voor vergoede dyslexiezorg voor ED (Ernstige Dyslexie). Zo zorgen we dat de juiste kinderen de juiste zorg krijgen én dat deze zorg blijvend gefinancierd kan worden vanuit het beschikbare budget. 

Wat stuur je mee met de aanvraag?
Alle informatie die we nodig hebben om te kunnen beoordelen of een leerling in aanmerking komt voor diagnostiek voor dyslexie staat op een rijtje in deze checklist (let op: deze checklist is vernieuwd en ingegaan op 1 januari 2022).

Gebruik voor je aanvraag deze formats:

  1. Schoolvragenlijst
  2. Oudervragenlijst
  3. Toestemmingsformulier 

Hoe stuur je de aanvraag naar ons op?
Stuur de documenten, met relevante aanvullende stukken, veilig naar ons op. Maak hiervoor gebruik van onderstaande knop. 

Aanvraag dyslexie

 

Wil je van tevoren een casus voorleggen? Gebruik maken van een pre-screening?
Dat kan. Als je als school hulp nodig hebt bij de totstandkoming van een compleet dossier voor een aanmelding van diagnostiek van ED, dan kunnen we met je meedenken. We bieden deze hulp op verzoek van de school. Geef je vraag door aan de contactpersoon van jouw regio. Dit kan per e-mail of telefonisch. We hebben het volgende van je nodig:

Anoniem: Wil je een casus of vraag anoniem voorleggen? Dan hebben wij in aanvulling op je vraag, de naam van de school, de regio en de groep van de leerling nodig. Let op dat je geen stukken met de naam van de leerling meestuurt.
Met naam van de leerling: Heb je toestemming van ouders om een leerlingdossier (of een onderdeel daarvan) aan ons voor te leggen? Dan hebben we in aanvulling op je vraag het volgende nodig: voor- en achternaam van de leerling, geboortedatum, groep, school en regio. Zorg er dan wel voor dat je de gegevens op een veilige manier verstuurt. Maak daarvoor gebruik van onderstaande knop.

 

Melding pre-screening

 

 

Let op: wij behandelen alleen aanvragen van leerlingen die in Amsterdam en Weesp wonen
De aanvraag voor de vergoede dyslexiezorg moet gedaan worden in de woonplaats van het kind. Wij behandelen alleen aanvragen van leerlingen die in Amsterdam en Weesp wonen. 

Woont de leerling in Diemen? Voor de gemeente Diemen geldt dat de school rechtstreeks doorverwijst naar de dyslexiezorgaanbieder. Ouders kunnen hun kind bij een door de gemeente gecontracteerde dyslexiezorgaanbieder aanmelden, met het complete leerlingdossier. De dyslexiezorgaanbieder neemt dan contact op met de gemeente.  

 

Meer informatie?
Heb je behoefte aan nog meer toelichting en antwoorden op veelgestelde vragen? Dat lees je hier

Bekijk alle scholen op de kaart

banner boven footer