Voor een kwetsbare leerling is de overdracht tussen scholen via de tafeltjesmiddag niet altijd voldoende om een succesvolle start te maken op het voortgezet onderwijs. Daar is soms meer voor nodig. Onze HB-specialisten organiseren in Amsterdam de zachte landing voor leerlingen – en hun ouders – die door een extra ondersteuningsvraag een duwtje in de rug nodig hebben. Heb je op jouw Amsterdamse school een leerling die volgend jaar naar het VO gaat en zeer gebaat zou zijn bij de zachte landing? Je kunt deze leerling aanmelden tot en met 20 april.


Dit is wat we doen

> We helpen de leerling vanuit een gecoördineerd proces om sterker te starten in het voortgezet onderwijs.
> We zorgen ervoor dat de basisschool weet welke vaardigheden de leerling nodig heeft voor het voortgezet onderwijs en waar zij deze ondersteuning kunnen verkrijgen.
> We zorgen ervoor dat de informatie over de onderwijsbehoeften van de leerling bij de juiste mensen op het voortgezet onderwijs terecht komt.
> We kijken de eerste weken van het kind op de VO school mee. Als de leerling of school het nodig heeft bieden we meer handvatten.

Hoe gaat het dan verder?

> Na de meivakantie nemen we contact met je op om de aanmelding te bespreken.
> Daarna nemen we het besluit of we het overstapproces bij de leerling gaan coördineren. Dit is afhankelijk van de nood bij de leerling (en de ouders) én van het aantal aanmeldingen dat we ontvangen. We kunnen een beperkt aantal leerlingen begeleiden.
> De begeleiding start eind mei 2022 en loopt door oktober 2022.

 

Meer informatie?

Alle informatie vind je hier.

Bekijk alle scholen op de kaart

banner boven footer