De overstap van PO naar VO komt er binnenkort aan, dat maakt het een goed moment om weer stil te staan bij de overdracht. Voor een kwetsbare leerling is de overdracht tussen scholen via de tafeltjesmiddag niet altijd voldoende om een succesvolle start te maken op het voortgezet onderwijs. Daar is soms meer voor nodig. Daarom organiseren wij project Zachte Landing voor (hoog)begaafde leerlingen – en hun ouders – die door een extra ondersteuningsvraag een duwtje in de rug nodig hebben. Aanmelden kan van 6 april en met 15 april.

Welke leerlingen komen in aanmerking?

Een leerling komt in aanmerking voor de Zachte Landing als er sprake is van een van de onderstaande drie ondersteuningsvragen:

+  Bij de leerling is hoogbegaafdheid vastgesteld en er is sprake van een probleem (zonder diagnose)
+  Bij de leerling is een diagnose gesteld en de leerling toont daarnaast kenmerken van hoogbegaafdheid (HB is al dan niet vastgesteld middels een intelligentietest)
+  De leerling is dubbel versneld en gaat nu extreem jong naar het voortgezet onderwijs.

Meer informatie over het project vind je hier

 

Wil je direct een leerling aanmelden? 

Heb je een leerling die volgend jaar naar het VO gaat en zeer gebaat zou zijn bij de zachte landing? Aanmelden kan van 6 april en met 15 april.

+  Wanneer? Je kunt deze leerling aanmelden vanaf de dag dat de leerling weet op welke school het geplaatst is. Dat is in de meeste gevallen op 6 april.
+  Hoe? Zorg ervoor dat ouders het toestemmingsformulier tekenen en vul (samen) de gegevens van het aanmeldformulier in. Je vindt deze en meer informatie over de aanmelding hier

Bekijk alle scholen op de kaart

banner boven footer