Het laatste nieuws

Lees hier het laatste nieuws over passend onderwijs. Vanuit ons samenwerkingsverband, uit de stad en uit het land.

SWV UPDATE van juni staat online, alweer de vierde update van dit kalenderjaar. Deze stelt je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het passend onderwijs in Amsterdam en Diemen: zoals de planning van het nieuwe OPP in ParnasSys die bekend is, gegevens in het SWV registratiesysteem die gecheckt moeten worden, de landelijke ontwikkkelingen over passend en inclusief onderwijs, de MAZL-aanpak voor ziekgemelde leerlingen en nog veel meer! 

Ook de nieuwste Binnenplaats-berichten zijn uitgelicht, zo lees je hoe in een interview met beleidsmedewerker Mirjam Hoedemaker over problematiek waar scholen de afgelopen jaar veel tegenaan lopen, een artikel over Leila Badaou en de kloof tussen ouders en instelling verkleinen, en de Geweldloze Podcast over Verbindend Gezag & Geweldloos Verzet. Daarnaast lees je de ervaring van twee PI-scholen die meededen aan een onderzoek over Virtual Reality gebruiken op school, lees je over kansen en knelpunten bij kinderen met kenmerken van begaafdheid die bijna risico lopen op uitval of thuiszitten, én leer je je collega's kennen in onze nieuwe rubriek: 5 vragen aan.... Vind nog meer nieuwtjes, interviews, trainingen en bijeenkomsten op Binnenplaats!

Wat er allemaal nog meer aan bod komt, dat zie je in de inhoudsopgave hieronder. Je kan hiermee direct naar een onderdeel navigeren. Veel leesplezier!

 

Lees meer

SWV UPDATE van april staat online, alweer de derde update van dit kalenderjaar. Deze stelt je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het passend onderwijs in Amsterdam en Diemen: over het aanvragen van leerlingdossiers, de planning van het nieuwe OPP in ParnasSys, het effect van de Amsterdamse Familieschool, en de overstap (PO-VO). Daarnaast blikken we terug op het LAB 020 stedelijk netwerkbijeenkomst en kan je je aanmelden voor de SWV Kennismakingsbijeenkomst voor nieuwe) IB'ers en directeuren op 1 oktober 2024.

Ook de nieuwste Binnenplaats-berichten zijn uitgelicht, zo lees je stukken over de beweging Bouwen aan Expertisenetwerken, handvatten gebaseerd op onderzoek voor omgaan met gedrag in de klas, communiceren met nieuwskomers en gezinnen, en nog veel meer. Ook neemt Garage2020 je mee in het ontwerptraject richting inclusief onderwijs op de Fiep Westendorpschool, laat Familieschool De Brink zien waarom het concept zo sterk is en De Leertuin waarom veel culturen onder één dak hebben gezellig en leerzaam blijkt te zijn. Ook ontmoet je schoolhond Pip van de Professor Burgerschool, en Liv die ondanks haar complexe ondersteuningsbehoefte naar de reguliere school De Spaarndammerhout gaat. Vind nog meer nieuwtjes, interviews, trainingen en bijeenkomsten op Binnenplaats!

Wat er allemaal nog meer aan bod komt, dat zie je in de inhoudsopgave hieronder. Je kan hiermee direct naar een onderdeel navigeren. Veel leesplezier!

 

Lees meer

SWV UPDATE van november staat online. Deze stelt je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het passend onderwijs in Amsterdam en Diemen: zo is de 'Week van Gedrag' (Onderwijsevent) gestart, en ook de Week van de Overstap (PO naar VO) komt eraan. Ook lees je over wijzigingen in de voorwaarden van het leerlingenvervoer, zie je de feiten & cijfers van afgelopen schooljaar terug, en maak je kennis met de nieuwe aanjagers van BEN. Daarnaast zijn de HB trainingen aangevuld, delen we nog meer trainingen en evenementen met jullie, en blikken we ook terug op onze recente evenementen. Wat er verder aan bod komt, dat zie je in de inhoudsopgave. Je kan hiermee direct naar een onderdeel navigeren. Veel leesplezier!

 

Lees meer

SWV UPDATE van december staat online, de laatste update van dit jaar. Deze stelt je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het passend onderwijs in Amsterdam en Diemen: zoals een laatste update over het traject rondom het OPP met ParnasSys, de nieuwste Binnenplaats-berichten en een vooruitblik naar de trainingen en bijeenkomsten van komend jaar. Wat er verder aan bod komt, dat zie je in de inhoudsopgave. Je kan hiermee direct naar een onderdeel navigeren. Veel leesplezier!

 

Lees meer

SWV UPDATE van januari staat online, de eerste update van dit jaar. Deze stelt je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het passend onderwijs in Amsterdam en Diemen: zoals belangrijke gegevens die doorgegeven moeten worden over groep 8 leerlingen, de mogelijkheid tot het aanvragen van een subsidie brugfunctionaris bij OCW, de herverdeling van de ondersteuning vanuit Kentalis en Viertaal over de gebieden in de stad, en nog veel meer!

Ook de nieuwste Binnenplaats-berichten zijn uitgelicht, met in de hoofdrol het filmpje dat de Jonge Reporters hebben gemaakt terwijl ze op bezoek gingen bij het wijkoverleg in de Pijp & Rivierenbuurt. Daarnaast vind je nog meer onderzoek, interviews, trainingen en bijeenkomsten! Wat er allemaal aan bod komt, dat zie je in de inhoudsopgave hieronder. Je kan hiermee direct naar een onderdeel navigeren. Veel leesplezier!

 

Lees meer

Bekijk alle scholen op de kaart

banner boven footer