Het laatste nieuws

Lees hier het laatste nieuws over passend onderwijs. Vanuit ons samenwerkingsverband, uit de stad en uit het land.

SWV UPDATE van november staat online. Deze stelt je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het passend onderwijs in Amsterdam en Diemen: zo is de 'Week van Gedrag' (Onderwijsevent) gestart, en ook de Week van de Overstap (PO naar VO) komt eraan. Ook lees je over wijzigingen in de voorwaarden van het leerlingenvervoer, zie je de feiten & cijfers van afgelopen schooljaar terug, en maak je kennis met de nieuwe aanjagers van BEN. Daarnaast zijn de HB trainingen aangevuld, delen we nog meer trainingen en evenementen met jullie, en blikken we ook terug op onze recente evenementen. Wat er verder aan bod komt, dat zie je in de inhoudsopgave. Je kan hiermee direct naar een onderdeel navigeren. Veel leesplezier!

 

Lees meer

SWV UPDATE van december staat online, de laatste update van dit jaar. Deze stelt je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het passend onderwijs in Amsterdam en Diemen: zoals een laatste update over het traject rondom het OPP met ParnasSys, de nieuwste Binnenplaats-berichten en een vooruitblik naar de trainingen en bijeenkomsten van komend jaar. Wat er verder aan bod komt, dat zie je in de inhoudsopgave. Je kan hiermee direct naar een onderdeel navigeren. Veel leesplezier!

 

Lees meer

SWV UPDATE van januari staat online, de eerste update van dit jaar. Deze stelt je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het passend onderwijs in Amsterdam en Diemen: zoals belangrijke gegevens die doorgegeven moeten worden over groep 8 leerlingen, de mogelijkheid tot het aanvragen van een subsidie brugfunctionaris bij OCW, de herverdeling van de ondersteuning vanuit Kentalis en Viertaal over de gebieden in de stad, en nog veel meer!

Ook de nieuwste Binnenplaats-berichten zijn uitgelicht, met in de hoofdrol het filmpje dat de Jonge Reporters hebben gemaakt terwijl ze op bezoek gingen bij het wijkoverleg in de Pijp & Rivierenbuurt. Daarnaast vind je nog meer onderzoek, interviews, trainingen en bijeenkomsten! Wat er allemaal aan bod komt, dat zie je in de inhoudsopgave hieronder. Je kan hiermee direct naar een onderdeel navigeren. Veel leesplezier!

 

Lees meer

SWV UPDATE van september staat online. Deze stelt je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het passend onderwijs in Amsterdam en Diemen. Zo lees je onder andere welke scholen uit ons samenwerkingsverband de beweging naar inclusief maken met Garage2020. Ook lees je terug over het nieuwe Oudersteunpunt Passend Onderwijs, en kan je je inschrijven voor de SWV Kennismakingsbijeenkomst voor (nieuwe) directeuren & IB'ers. Daarnaast tonen we een reeks aan trainingen en bijeenkomsten die relevant zijn voor onze lezers. Wat er nog meer aan bod komt? Dat vind je hieronder terug in de inhoudsopgave. Je kan hiermee direct naar een onderdeel navigeren. Veel leesplezier!

 

Lees meer

Bekijk alle scholen op de kaart

banner boven footer