Iedere Amsterdamse en Diemense school dient, zoals opgenomen in het Ondersteuningsplan, handelingsgericht te werken. Het groeidocument is een manier van verslagleggen die het handelingsgericht werken op scholen ondersteunt. 

Wanneer moet een groeidocument worden opgesteld?

Het groeidocument is zo in elkaar gezet dat gestart kan worden met invullen op het moment dat er waarschijnlijk sprake is van extra ondersteuningsbehoefte bij een leerling. Invullen is verplicht op het moment dat er extra ondersteuning (extra personele inzet/middelen) of een toelaatbaarheidsverklaring wordt aangevraagd. Wanneer extra ondersteuning kan worden aangevraagd, verschilt per school en bestuur.

Aanvraag toelaatbaarheidsverklaring of arrangement met digitaal groeidocument

Sinds 1 januari 2017 is een aanvraag voor een toelaatbaarheidsverklaring door een reguliere basisschool uitsluitend mogelijk met het digitale groeidocument. De exacte stappen die hiervoor gezet dienen te worden, vindt u in het document veelgestelde vragen bij vraag 8.
Hoe het digitale groeidocument exact wordt ingezet bij het aanvragen van een arrangement of extra ondersteuning, wordt door het betreffende loket/steunpunt bepaald.

Gebruikersoverleg en feedback

Twee maal per jaar vindt een gebruikersoverleg plaats, met een vaste groep IB’ers. Gesproken wordt over wat de ervaringen met het digitale document zijn en wat verbeterd kan worden. De notulen van dit overleg worden verspreid onder alle Amsterdamse en Diemense IB’ers van reguliere scholen.
Mocht u inbreng hebben voor het gebruikersoverleg, kunt u dit mailen naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..