Het laatste nieuws

Lees hier het laatste nieuws over passend onderwijs. Vanuit ons samenwerkingsverband, uit de stad en uit het land.

SWV UPDATE van mei staat online! Deze stelt je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het passend onderwijs in Amsterdam en Diemen. Zo presenteren wij een nieuwe wijkindeling, en brengen we nieuws over de aanpak verzuim en thuiszitten, het gebruik van de AV1 robot, en de aanhoudende toename van vierjarige kinderen die vanuit het regulier basisonderwijs naar het SO gaan. Daarnaast gaan we in gesprek over nieuwkomersonderwijs met Janneke Wormhoudt van De Bataviaschool, en spreken we Antje Dijk (beleidsmedewerker Gemeente Amsterdam) over een soepele overdracht van de voorschool naar de basisschool. 

Read more

SWV UPDATE van maart staat online! Deze stelt je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het passend onderwijs in Amsterdam en Diemen. Zo werken we samen met het BBO en de Gemeente Amsterdam samen voor de leerlingen die geraakt zijn door corona, organiseren we een soepeler overstap van PO naar VO voor de HB-leerling met het nieuwe project Zachte Landing en laten we zien hoe STWT het nieuwe kwaliteitskader toepast.

Read more

SWV UPDATE van februari staat online! Deze stelt je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het passend onderwijs in Amsterdam en Diemen. Zo staan er maarliefst twee vernieuwde websites live, zijn er nieuwe toestemmingsformulieren voor ouders en verzorgt het Expertteam HB consultatie en arrangementen voor dubbel bijzondere leerlingen.

Read more

eerste SWV UPDATE van 2022 staat online! Deze stelt je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het passend onderwijs in Amsterdam en Diemen. Zo ben je van harte uitgenodigd voor de inspiratieweek 'Goed onderwijs doen we samen!' (donderdag 17 t/m woensdag 23 maart) en lees je onder andere over het initiatief Impuls passend onderwijs West.

Read more

Find your school

banner boven footer