Het laatste nieuws

Lees hier het laatste nieuws over passend onderwijs. Vanuit ons samenwerkingsverband, uit de stad en uit het land.

SWV UPDATE van mei staat online. Dit keer besteden we volop aandacht aan de twee trainingen die de samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp versterken: 'Krachtig samenwerken op de werkvloer' (door Inschool Academie) en 'Samenwerken bij signalen van onveiligheid' (door ProAgo). Ook belichten we de MULTIsignaal Verwijsindex; het systeem dat samenwerking van professionals uit verschillende domeinen ondersteunt doordat zij hierin aan kunnen geven dat ze betrokken zijn bij het kind. Dat maakt vroegtijdig afstemmen mogelijk.

Read more

SWV UPDATE van maart staat online. Deze stelt je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het passend onderwijs in Amsterdam en Diemen. Zo zie je onder andere het nieuwe trainingsaanbod rondom HB voor komend schooljaar, passen we de route van (consult)vragen per 3 april aan zodat je sneller een antwoord krijgt en lees je over het herkennen van dyslexie bij meertalige kinderen.

Read more

SWV UPDATE themanieuwsbrief van november over inclusief onderwijs staat online! Deze keer nét even wat anders: we belichten mooie initiatieven in de stad, de succesverhalen. Die zijn er genoeg en we vinden het belangrijk dat óók daar de aandacht naar gaat.

Lees de informatieve stukken over hoe men in de school, in de wijk & regio, binnen het bestuur én binnen het samenwerkingsverband op weg is naar inclusief onderwijs.

Read more

Find your school

banner boven footer