Dit jaar kunnen leerlingen groep 8 zich bij een middelbare school aanmelden op een nieuwe, digitale manier. Zo wordt het aantal mensen dat door de scholen beweegt en daarmee ook het risico op besmetting met het coronavirus beperkt. Dat besloot OSVO - de vereniging voor schoolbesturen in het Amsterdamse voortgezet onderwijs.

Er komt een online systeem met digitale aanmeldingsformulieren en keuzelijsten. Ook komt er een Servicedesk Digitaal Aanmelden voor vragen en voorlichting over alles rondom de aanmelding.

De digitale aanmelding vindt plaats volgens het oorspronkelijke tijdpad, dus van 8 t/m 19 maart.

Voor leerlingen van buiten Amsterdam die zich voor een Amsterdamse school willen aanmelden, komt een aparte route (zowel voor leerlingen die wonen in een andere gemeente, als voor leerlingen die naar Amsterdam verhuizen, ook vanuit het buitenland).

De instructies en procedures - zowel voor scholen als voor ouders - volgen op 1 maart.

For parents [IN ENGLISH)

If your child is attending primary school, it might raise a lot of questions. We will provide you with information and answer your questions here. We are happy to help you. >> Read more

For professionals [IN DUTCH]

Wil je een leerling bij ons aanmelden? Of ben je op zoek naar meer informatie over mogelijkheden en procedures? We informeren je graag volledig en goed. >> Lees meer